DROTTNINGENS REAKTION

I samma stund som hertigparet av Sussex annonserade sina nya tankar om framtiden lanserade de även en hemsida. En ny strategi från deras sida samt en mediapolicy vi aldrig tidigare skådat.

Hemsidan som lanserats heter sussexroyal.com där redan namnet i sig är ett märkligt val med tanke på deras tidigare uttalande.

Länk hittar du här: https://sussexroyal.com/

Hemsidan består av en rad kopplingar till den brittiska monarkin och drottning Elizabeth. Bland annat har de valt den här bilden med tillhörande citat vilket känns motsägelsefullt med tanke på parets gemensamma beslut.

Det dröjde inte länge innan drottning Elizabeths reaktion kom. Drottningens hovstab publicerade det här pressmeddelandet och det är uppenbart att beslutet inte var förankrat med drottningen.

”Diskussioner med hertigparet av Sussex är i ett tidigt skede. Vi förstår deras önskan att ta en annan väg, men det är komplicerade frågor som kommer ta tid att arbeta med.”

Stackars drottning Elizabeth, i april fyller hon 94 år. Hon har varit drottning i 67 år och stått stark igenom storm efter storm. Efter en lugn jul, en välförtjänt sådan med tanke på den krisiga tiden efter prins Andrews skandalintervju hos BBC. Så var det dags för en ny storm, bara dagar in på det nya året så släpper Harry och Meghan denna kommunikativa bomb via sitt instagramkonto. Värt att pointera, det var inget uttalande i samråd med drottningen. (Som allt annat är, förlovningar, bröllop, barnafödslar osv..) utan något Harry och Meghan själva beslutat.

Jag tycker att faktiskt att de har klampat drottning Elizabeth på tårna i den här processen och frågan är. Var, hur och när kommer den att sluta?

Gillar

Kommentarer