DROTTNINGENS BESLUT

Efter dagens krismöte på Sandringham har drottning Elizabeth gjort ett uttalande angående Harry & Meghans beslut.

”Harry och Meghan har klargjort att de inte vill vara beroende av offentliga medel i deras nya liv. Därför har vi enats om att en övergångsperiod kommer att ske där Sussexarna kommer att tillbringa tid i både Storbritannien och Kanada. Det är komplexa frågor för min familj att lösa, och det finns mer arbete som behöver göras. Jag har bett om att det slutgiltiga beslutet ska fattas under de kommande dagarna”.

“Harry and Meghan have made clear that they do not want to be reliant on public funds in their new lives. It has therefore been agreed that there will be a period of transition in which the Sussexes will spend time in Canada and the UK. These are complex matters for my family to resolve, and there is some more work to be done, but I have asked for final decisions to be reached in the coming days”.

Min analys:

Drottningen väljer att titulera Harry och Meghan med namn istället för Duke och Duchess. Ett tecken på att ett liknande beslut är att vänta? Drottningen behövde även dementera den påstådda sprickan inom familjen vilket hon gör genom att acceptera deras beslut. Som trots en motvillig underton visar att hon stödjer Meghan och Harrys val till ett "självständigt liv som familj men ändå vara en värdefull del av min familj".

Hon godkänner parets önskan att under en övergångsperiod bosätta sig i både Kanada och Storbritannien. Hon understryker åter likt i det tidigare uttalandet att det här är en svår och komplex fråga som tar tid att reda ut. Samt ger familjen än lite mer spelrum att komma fram till ett beslut genom att utlova svar under de kommande dagarna.

De stora frågorna är ännu inte besvarade även om mötet bidragit till ett steg närmre beslutsfattandet.

Kommer Harry och Meghan att behålla sina titlar?

Hur kommer deras roll att se ut?

Hur ska deras liv finansieras?

Det pratas om in or out eller att det i Harry och Meghans fall kommer att bli en in-between-variant.

Fortsättning följer och som jag sade i sändningen tidigare idag- Den nya spelplanen kräver nya regler. Det här är en helt ny situation som kräver nya bestämmelser.

Drottning Elizabeth är nog inte helt nöjd över detta rabalder, men hon har stått stadigt genom tidigare kriser och hon kommer trots sina snart 94 år att göra det även genom denna.


Gillar

Kommentarer