BABYLYCKA

Äntligen kom dagen som vi alla väntat på sedan den 15 oktober då den glada nyheten offentliggjordes.

Hertigparet av Sussex, prins Harry och Meghan har nedkommit med en son.

Under morgonen ska paret ha åkt in till sjukhuset för att föda. Brittiska hovet väntade med att bekräfta uppgifterna till eftermiddagen. Men spekulationerna var många och Sky News var snabba med att snappa upp nyheten.

Inte lång tid senare bekräftade hovet att prinsparet begett sig till sjukhuset. Enligt uppgifter ska hertiginnan ha varit beräknad med sin nedkomst till förra helgen och födde alltså fram sin son drygt en vecka över tiden.

Bara någon timme efter uppgifterna delade hovet och prinsparet med sig av nyheten. Att de nedkommit med en son klockan 05.26 i morse den 6 maj.

Prins Harry hakade på den svenska traditionen där fäderna möter pressen för att dela med sig av nyheten. Det var en rörd, lycklig och kärleksfylld prins som mötte pressen utanför parets Windsor castle. Casual klädd hyllade och prisade han sin fru ”Hur kvinnor gör detta är bortom vad jag någonsin jag ens kan föreställa mig” ”Absolutely over the moon”

Prins Harry har redan hyllats världen över för sitt fina möte med pressen. Och inte kunde vi sluta tänka på likheterna med prins Daniels möte efter prinsessan Estelles födsel. ”Mina känslor är all over the place”.

Ännu är inget namn för den nyfödda lilla pojken bestämt eller bekräftat och Harry meddelade att vi kommer att få möta den nyblivna lilla familjen inom två dagar.

Det vi vet är att pojken kommer som förstfödde son till prins Harry att ärva hans titel Earl of Dumbarton. Namn som David, Arthur, James och Alexander står högt på gissningslistan.

Paret befinner sig nu i sitt hem på Frogmore cottage och alla mår bra.

Stort grattis till hertigparet av Sussex och deras nyfödda son!

I programmet Efter fem på TV4 kommenterade jag babylyckan i Storbritannien via FaceTime. Kika gärna på klippet här nedan:

Gillar

Kommentarer